MÖRKER BEGÄR KONTURER med Zsuzsanna Larsson Gilice, Maria Q Brising och Angelica Olsson.
Katarina kyrka och Benhuset. I Angelica Olssons videoessä medverkar kompositör Dag Rosenqvist.

I utställningen möts konstnärskap i ett gemensamt intresse för teckning, komposition, gråskalor och svärta. Utställningen adresserar existentiella dimensioner vilket återspeglas i konstnärernas respektive processer genom abstraktion, det hårda som möter det sköra, trasiga bitar som sammanfogas och fragment av ljud, ord och bild. Utställningen grundar sig i en dialog kring teckning, materialitet och metod samt hur konstnärernas praktiker möts och skiljs åt. I kyrkans södra kor visas verk som tar sig i uttryck genom teckning och skulpturala objekt, samtliga i gråskalor, en så kallad icke-kulör, en blandning av svart och vitt, ljus och mörker.
I Benhuset(2-16 juni) och i kyrkan(2 juni-18 aug) presenteras objekt av papper med utgångspunkt i ”kroppslighet” av Zsuzsanna Larsson Gilice och golv/vägg baserad installation av Maria Q Brising som går i dialog med rummets karaktäristiska arkitektur, Maria gör även en performance under vernissagen ”Graphein/Taut”. Angelica Olsson visar ”Still a prison of this virtual space” som är en videoessä och ett elektroakustiskt körverk som tar sin utgångspunkt i bilden av Maria Magdalena.

https://www.svenskakyrkan.se/katarina-/konst-i-katarina-kyrka
https://www.zsuzsannalarssongilice.com/
https://www.angelicaolsson.com/
https://dagrosenqvist.bandcamp.com/

Södra koret, Katarina kyrka

Benhuset, Katarina kyrka

Teckningsperformance ”Graphein/Taut”. Tack till Dag Rosenqvist och Angelica Olsson vilkas musik respektive videoessä jag följde i performancen, och till Zsuzsanna Larsson Gilice och Angelica Olsson för hjälp och stöd.

Videoklipp från performancen